Drónos forgalomszámlálás Közlekedésfejlesztés Kft. megrendelésére

CallioVision > Referenciák  > Drónos forgalomszámlálás Közlekedésfejlesztés Kft. megrendelésére
7-es főút forgalom számlálás 120 méter magasságból

Drónos forgalomszámlálás Közlekedésfejlesztés Kft. megrendelésére

Projektünk célja Székesfehérvár, Új Csóri út – 7-es főút- Palotai út – Farkasvermi úti körforgalomról készített 3×1 órás drón felvétel készítése, a felvételek 3 alkalommal feltételezett csúcsterhelés időpontjában elkészítve. Az elkészült videók utólagos automatizált kiértékelését es az áramlási adatokat elkészítettük tehát, hogy melyik ágról mikor lép be jármű a körforgalomban és mikor melyik ágon lép ki. Ezen felül átadásra került az algoritmus helyességét bizonyító time-lapse videók amelyekre az algoritmus eredményét vissza rajzolva ellenőrizhető annak pontossága.

Megrendelőnkkel folytatott beszélgetések alatt kiderült azért választott minket, mert ilyen nagy méretű csomópontok felmérésére nincs igazán hatékony alternatíva. Annyi a be és kihajtási pont és akkora a mérete, hogy emberek nem látják be, illetve nagyon nagy az áthaladás mennyisége így szinte képtelenség az adatot hatékonyan rögzíteni.

Mavic2 Zoom forgalom számlálás pirkadatkor

A drónnal végzett felmérés és gépi forgalomszámlálás akkora újdonság tartalommal bírt, hogy a feol.hu is írt a felmérésről. A cikkben arról is szó van hogy az általunk felmért adatokat milyen szimulációs eljárásokban használják fel, ezáltal az átépítés hatása már a szimulációk alatt kimutatható. A visszajelzésük alapján a Közlekedésfejlesztés Kft. elégedett a szolgáltatott adattal, ezért bízunk benne, hogy további közös együttműködésre is lesz lehetőségünk.

A meglepően nagy érdeklődés miatt úgy döntöttünk hogy a körforgalom felmérését részletesebben bemutatjuk egy blogbejegyzésben.

További hasznos információkat találhat a CallioFlow közúti forgalomelemző megoldásunkról a termékünket részletesen bemutató weboldalon.