Szoftverfejlesztés folyamata

Tervezés, átláthatóság és alapos tesztelés a siker kulcsa

Nézzük meg, milyen nálunk egy ideális projekt lefolyása

  1. Probléma megismerése: Első lépésként arra koncentrálunk, hogy a feladatot kellő mértékben, teljes részletességgel átlássuk, annak érdekében, hogy a végső megoldás a leginkább megfelelő legyen a megrendelőinknek. Amint a problémát sikerült kellő mértékben átlátnunk, részletes megoldási javaslatot és ütemtervet készítünk, melyet prezentálunk. A terveink megismertetése és elfogadása után léphetünk a megvalósítás útjára.
  2. Adatrögzítés: Mivel meggyőződésünk, hogy a legtöbb esetben a tanuló algoritmusok vezetnek a legjobb eredmények eléréséhez, össze kell állítanunk azt az adathalmazt, amely leginkább jellemző a feladatra. Ennek mértéke a feladat összetettségétől függ. Optimális esetben ezt a végső felhasználás helyén rögzítjük, hiszen ott a környezeti hatások is megismerhetőek.
  3. Adat címkézés: Megrendelőinkkel egyeztetve kialakítjuk a tanító mintákhoz tartozó válaszokat is, ehhez elengedhetetlen a megbízóink tapasztalata és tudása. Például, ha egy kamerás selejt válogatásra gondolunk, akkor az előzetes egyeztetések alatt a rögzített minták 95% mi magunk el tudjuk dönteni, hogy az melyik kategóriába tartozik, de a maradék 5% esetén szükséges az a tudás és tapasztalat, amivel mi nem rendelkezünk. Ez az az 5% melynek a legmagasabb hozzáadott értéke van a tanítási folyamatra hiszen a M.I. is ezeken a mintákon lesz bizonytalan, ha nem a megfelelő tanítási címkét kapja.
  4. Fejlesztés: Ekkora minden adat birtokában vagyunk, már csak a legideálisabb megoldást kell megtalálni. Ez minden esetbe egy iteratív folyamat mely fejlesztési, tanítási, ellenőrzési fázisokból áll. Elég sok adattal dolgozunk ahhoz, hogy a tanító minták egy részét leválasszuk test adatnak így reprezentatívan visszamérjük a megoldásunk hatékonyságát. Feladat összetettségétül függően pár hét vagy pár hónap alatt kialakítjuk és kiválasztjuk azt az eljárást, ami a legjobb választ tudja nyújtani a problémára.
  5. Demonstráció: Az elkészült eljárást élőben bemutatjuk és a validácíós adathalmazon is kimérjük a pontosságot, a bizalom növelése érdekében, ezen adatokat nem kell rendelkezésünkre bocsátani előzetesen, így a mérést hitelesnek tekinthetjük maximálisan arra nézve, hogy ezt a rendszer bármikor meg fogja tudni ismételni.
  6. Tesztüzem: A demonstrációt követően a megállapodás szerint a folyamat monitorozása mellett még aktívan nyomon követjük a projektet (support), ha valamilyen fejlesztés még szükséges, azokat elvégezzük.
  7. Support: Igény esetén az éles működés során is monitorozzuk rendszerünket.

Sikeres agilis projekt folyamat kulcsszavakban

Mik az egyedi szoftvermegoldások előnyei?

Minden esetben a specifikált problémára adott egyedi megoldás készül el, melynek köszönhetően jobb megoldás születik, pontosabb eredményekkel arra a környezetre szabva, amit a gyártás megkíván. Mivel teljes szabadságot élvezünk a szoftverkomponensek kiválasztásában, az algoritmusok összetettségének megállapításában és a hardver elemek kiválasztásában, garantálni tudjuk, hogy a megadott futásidő alatt, a megadott feltételek szerint, fogja az elkészült rendszer támogatni a gyártási folyamatokat.

Egyedi igényekre szabott szoftvermegoldások a siker eléréséhez
A neurális hálózatokkal kimagasló pontosság érhető el, mivel egyedi problémákra egyedi választ adunk

Milyen pontosságot lehet elérni?

Minél több és változatosabb tanító adattal rendelkezünk az adott problémával kapcsolatban, a kezdeti pontosság annál magasabb. A gyakorlatban az alkalmazott tanuló algoritmusaink segítségével magasabb pontosságot fogunk tudni elérni ahhoz képest, ami jelenleg a piacon elérhető általános megoldások testreszabásával érhető el. Ezen felül a fejlesztési folyamat során folyamatosan mérjük eljárásunkat, ez a mesterséges intelligencia tanításánál elengedhetetlen, így pontos képet látunk arról, hogy üzembe helyezés esetén milyen pontosságot fog a rendszer elérni.

Mi történik, ha változik a gyártási folyamat?

A gyártási folyamat változás esetén, amennyiben szükséges, új adat gyűjtéssel és tanítással rá tudjuk tanítani a megváltozott problémákra a rendszerünket. Ennek előnye, hogy nem kell hardverelemeken változtatni, új szoftvert beszerezni csak rátanítani rendszerünket az új problémára. Természetesen, ha teljesen új gyártási folyamat jön létre, és az új probléma teljesen eltér a régitől, akkor nagyobb mértékű átalakításra is lehet szükség. Minden esetben előzetes, ingyenes konzultációt javaslunk a változtatásokkal kapcsolatban.

Neurális háló tanítás a gyors alkalmazkodásért

Jelentkezzen ingyenes konzultációra