Innovatív agrár fejlesztés a Claas Magyarországgal

CallioVision > Referenciák  > Innovatív agrár fejlesztés a Claas Magyarországgal
Claas kombájn kukoricát arat az új fejlesztésű szárzúzóval

Innovatív agrár fejlesztés a Claas Magyarországgal

Az innováció szárnyakat ad a vállalkozásoknak, és a startupok számára különösen fontos, hogy új és kreatív megoldásokat hozzanak létre a piac igényeire. Az ilyen szellemiségű rendezvények hatalmas lehetőségeket kínálnak az új ötletek bemutatására és a versengésre. Ezzel a szemlélettel szervezte meg a Nemzeti Agrár Kamara a NAK TechLab nevű eseményt, ahol a CallioVision is részt vett.

A NAK TechLab rendezvény minden évben összehozza a legígéretesebb startupokat, akik izgalmas kihívásokra adnak megoldásokat, melyek a mezőgazdaság és az agrárium területén jelentenek áttörést. Az egyik legérdekesebb kihívás volt 2022-ben a Class Magyarország által meghirdetett kukorica tő vizsgálat.

NAK TecLab CallioVision Claas együttműködés: Ilyen vadat nem látni a városban!

A kukorica termesztése során a szárak szétzúzása rendkívül fontos folyamat, amely hatással van a következő évi termés minőségére és mennyiségére. Ezen a területen a Class Magyarország egy új megoldást hozott létre: vágóasztalokhoz kiegészítő extra szárzúzó mechanizmust fejlesztettek ki a kukorica kombájnokhoz. Ez a kiegészítés arra szolgál, hogy a vágás után maradt szárakat is apró darabokra zúzza szét, elkerülve ezzel a kártevő bogarak elszaporodását, ami potenciálisan veszélyeztetheti a következő évi termést.

A CallioVision csapata ebben a kihívásban is résztvett, ami külön büszkeséggel tölt el minket, hogy az együttműködésről még a vg.hu is beszámolt: „A CallioVision fejlesztői pedig a Claasszal közös munkába fogtak.” Az általuk kifejlesztett Proof of Concept megoldás optikai úton, kamera képek alapján vizsgálta az egyes kukoricaszárak roncsolódását. Ez a rendszer lehetővé tette a gyors és hatékony elemzést, ami nélkülözhetetlen a nagy mennyiségű termény feldolgozásához. A csapatunk sikeresen bejutott az esemény utolsó köréig, ahol a legjobb megoldások mérkőzhettek meg egymással.

Köszönjük a Class Magyarország kutatófejlesztő csapatának a kihívás professzionális megszervezését és segítséget melyet a prototípus eljárás lefejlesztéséhez nyújtottak. Jó érzéssel tölt el minket, hogy még ha kismértékben is de rész vállaltunk a jövő agráriumi innovációjában, és várakozással tekintünk előre a hasonló kihívásokra az agráriumban!