Együttműködés SMART CITY témakörben

CallioVision > Referenciák  > Együttműködés SMART CITY témakörben
Neurális hálózat kimenetét feldolgozó forráskód részlet.

Együttműködés SMART CITY témakörben

Együttműködés az Urban Management Solution Kft.-vel SMART CITY témakörben

Megrendelőnk által fejlesztett hardveren, a városüzemeltetési keretrendszerükbe integráltunk két neurális hálózatokra épülő megoldásunkat.

Az egyik megoldásunk egy 7/24-es rendelkezésre állású keresztmetszeti forgalomszámláló megoldás, amely 5 járműkategóriát kezel (kétkerekű jármű, személygépkocsi, 3,5t alatti teherautó, 3,5t feletti teherautó és busz), és valós idejű adatokat szolgáltat a központi rendszer felé. Tehát meglévő eljárásunkat ültettük át a kívánt hardver platformra, amely az UTU WATCH szenzor volt. A portolás két legnagyobb feladata, a szenzorban található kamera kezelését és a neurális hálózat futtatását lehetővé tevő fejlesztések jelentették.

Egy másik megoldást kínáltunk, a járókelő („érdeklődő”) számlálás feladatra, kültéri információs totemoszlop előtt. Itt a távolság mérést és az információs panel előtt eltöltött idő mérését valósítottuk meg. Így elérve azt, hogy statisztikai adatot szolgáltassunk arról, hogy mennyi ideig tartózkodik egy ember a totem előtt úgy, hogy nézi is azt. A célhardver ebben az esetben is, az UTU WATCH szenzor platform volt.

Jármú detektálás és követés neurális hálóval.

Fejlesztéseinket 2021 Q2-be aktiváltuk és jelenleg is használatban vannak. Összesen 55 licenszet adtunk át a megrendelőnknek. A átadás után, az első 60 napos tesztidőszak alatt még apróbb fejlesztéseket és finomhangolásokat, utókövetést végeztünk a szoftverünkön. Illetve ez az eltelt 1 év arra is elegendő volt, hogy megbizonyosodjuk arról, hogy szélsőséges időjárási körülmények között, rossz megvilágítás mellett is, azaz éjszaka is garantálni tudjuk a kimagasló pontosságot, amely meghaladja minden esetben a 95%-ot, még a rendelkezésre álló, redukált számítási kapacitás ellenére is. A magabiztos kijelentéshez a téli havas környezet hiányzott, de erről a 2022-es január eleji időjárás gondoskodott.

Reméljük, hogy a jövőben fogunk még együtt dolgozni!

Amennyiben hasonló megoldások iránt érdeklődik vegye fel velünk a kapcsolatot.